banner_algemeen_05

Een aantal praktische tips

Visum
Voor Indonesië heb je een Toeristenvisum (Visa on Arrival) nodig. Je koopt deze gewoon op het vliegveld. Maar let op: Je moet het visum contant afrekenen. Het visum is 30 dagen geldig en kost 500.000 Indonesische Rupiah. Dat is ongeveer € 35,-

Voor de bepaling van het aantal dagen moet u zowel de dag van aankomst als de dag van vertrek meetellen. Ook dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn op de dag van aankomst op Bali. Dit is een gestelde vereiste om Indonesië binnen te komen.

Indien u langer dan 30 dagen (29 nachten) in Indonesië wenst te verblijven dient u vóór vertrek een ander soortig visum aan te vragen bij de Indonesische ambassade in Den Haag.

Tijdverschil
Indonesië is verdeeld in 3 tijdzones. Op Bali geldt de Centraal Indonesische Tijd. Dit betekent dat, als in Nederland de zomertijd loopt, het in Bali 6 uur later is dan in Nederland en gedurende de wintertijd het 7 uur later is.

Elektriciteit
Op Bali heeft u overal 220 volt. U kunt stekkers gebruiken met of zonder randaarde. Stroomstoringen komen op Bali vrijwel niet meer voor. Maar in het geval van een stroomstoring vindt u in onze villa’s noodverlichting op accu of batterijen terug. 

Geldzaken
Op Bali is het nog niet overal mogelijk om met pinpas te betalen. Betalingen vinden veelal contant in Indonesische Rupiah (Rph) plaats. In de bij ons resort dichtbij gelegen plaatsen zoals Seririt en Lovina zijn ATM geldautomaten waar u met uw pinpas Rupiah’s kunt opnemen. Houdt u er wel rekening mee dat u een limiet bedrag per keer kunt pinnen. U kunt vaak 2.500.000 Rph per keer pinnen. Let er ook op dat u voor uw reis uw bankpas activeert om te kunnen pinnen buiten Europa.

Op nog weinig plaatsen in Bali kunt u met credit card betalen. U kunt op de luchthaven in Denpasar na de douane meteen Euro's wisselen bij een van de geldwisselkantoren of pinnen bij een ATM pinapparaat in de aankomsthal. Als u ervoor kiest om bij aankomst euro's om te wisselen in Roepia's dan is het gunstiger om dit in Bali te doen. De koers is op Bali namelijk vaak gunstiger dan wanneer u in Nederland omwisselt.

Bellen en internetten
Als u er zeker van wilt zijn dat u kunt bellen met de mobiele telefoon dan adviseren we u contact op te nemen met uw provider. Om de kosten per minuut te verlagen is het verstandig om een prepaid kaart in Indonesië te kopen. Deze kaart kost maar een paar euro en men kan er een bel tegoed kaart bij kopen. Voor het bellen naar Nederland dient u eerst +31 in te toetsen.

De meeste restaurants en cafe bieden de mogelijkheid om op hun internetmodem in te loggen. U kunt uw email dus checken, per whatsapp bellen of even surfen op het net. 

Voedsel en hygiëne
Indonesië kent een verleidelijke keuken vol met lekkere gerechten en lekkernijen. Vaak zijn de gerechten wel pittiger dan we in Nederland gewend zijn.

Als u ervoor kiest water te drinken dan raden we u aan om water uit flessen met een verzegelde dop te drinken. Als u eten in een van de gezellige kraampjes aan de weg koopt, dan moet u er op zien dat deze goed gekookt of gebakken is. Voor fruit geldt dat het van te voren goed in schoon water wordt gewassen.

Gezondheid
Een tropisch klimaat vormt met zijn vochtige warmte een eventuele voedingsbodem voor ziekteverwekkers. Hoewel dit risico niet moet worden overdreven, is het aan te raden om u goed voor te bereiden en tijdens uw verblijf bewust om te gaan met deze gezondheidsrisico’s. Voor Bali worden de volgende inentingen aanbevolen: Vaccinaties tegen Difterie, Tetanus en Polio (DTP) en hepatitis A. Bij een verblijf langer dan 2 weken wordt inenting tegen buiktyfus aangeraden.

Ook dient u er rekening mee te houden dat u snel kunt verbranden. Bedek daarom uw hoofd, drink regelmatig water tegen uitdroging en loop voornamelijk in de schaduw.

Onze Villa's